Berdych zdolal Tsongu a udržal si šancu postup do semifinále

08.11.2012 Celý región

Londýn 7. novembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič uspel aj v druhom vystúpení v A-skupine na Turnaji majstrov v londýnskej 02 aréne. V repríze finále US Open zdolal ako nasadená jednotka šampióna z New Yorku Brita Andyho Murrayho po trojsetovej bitke 4:6, 6:3, 7:5 a má na dosah postup do semifinále. Vo večernom dueli A-skupiny nastúpia proti sebe Čech Tomáš Berdych a vlaňajší finalista Masters Francúz Jo-Willfried Tsonga.

O osude prvého setu duelu medzi Murraym a Djokovičom rozhodol úvodný gem, v ktorom Brit po skvelej výmene prelomil súperov servis. Rodák zo škótskeho Dunblane nestratil po prvom podaní ani jediný fiftín. V druhom dejstve Djokovič obmedzil počet nevynútených chýb, pridal na agresivite a karta sa začala obracať. Po brejku v šiestom geme sa "Nole" ujal vedenia 4:2 a vynútil si tretí set. Na začiatku rozhodujúceho dejstva Djokovič po zisku Murrayho podania odskočil súperovi na 3:1 a v ďalších minútach mal dve šance na dvojitý brejk. Murray zabojoval, otočil na 5:4, no v koncovke slávil úspech odolnejší Djokovič. Za stavu 5:5 zobral Murraymu servis a v dvanástom geme premenil hneď prvý mečbal, predtým odvrátil dva brejkbaly.

Djokovič ocenil výbornú kvalitu duelu, ktorý si užívali nielen diváci, ale aj on sám. "Tlačili sme navzájom naše výkony smerom hore počas celého zápasu. Bolo mi potešením byť súčasťou takéhoto predstavenia," povedal po víťaznom vystúpení Srb. Domáceho tenistu hnevalo najmä vyvrcholenie celého zápasu, kedy nevyužil svoje možnosti. "Posledné minúty duelu boli rozhodujúce. On ma brejkol z 15:40, ja som viedol v nasledujúcom geme rovnakým pomerom, ale zobrať som mu podanie nedokázal. Hrali sme proti sebe v tomto roku veľakrát a intenzita zápolení bola zakaždým naozaj vysoká. Poznáme sa navzájom veľmi dobre, preto boli aj dnes dlhé výmeny," reagoval po stretnutí Murray, nad ktorým Djokovič v tohtoročnom vzájomnom minisúboji vedie 4:3.

V druhom zápase tejto skupiny po trojsetovom boji vyhral piaty nasadený Čech Tomáš Berdych nad Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom 7:5, 3:6, 6:1. Berdych si tak udržal šancu na postup do semifinále, do cesty sa mu však v piatkovom súboji postaví svetová jednotka Novak Djokovič.

A-skupina:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Andy Murray (3-V. Brit.) 4:6, 6:3, 7:5
Tomáš Berdych (5-ČR) - Jo-Wilfried Tsonga (7-Fr.) 7:5, 3:6, 6:1

tabuľka A-skupiny:

1. Novak Djokovič 2 2 0 4:1 4
2. Andy Murray 2 1 1 3:3 2
3. Tomáš Berdych 2 1 1 3:3 2
4. Jo-Wilfried Tsonga 2 0 2 1:4 0
 

Vyberte región